KIRMIZI REİSHİ MANTARI BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ NASIL GÜÇLENDİRİYOR?

 Kırmızı Reishi mantarında bulunan Polisakkaritlerden, Beta-1,3-D-Glucan ve Beta-1,6-Glukan, Akyuvar ve Lenfositlerin sayısının artmasına etki ettiği gibi bağışıklık sisteminin en önemli hücreleri olan Makrofaj T-hücrelerinin miktarının artmasına ve aktif hale gelmesine etki ettiği bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Kırmızı Reishi mantarın düzenli tüketimi bağışıklık sistemini güçlendirir.

Bağışıklık sisteminin ana işlevi vücuda giren virus, bakteri ve diğer mikroplar gibi patojenleri belirlemek ve bunlar vücuda herhangi bir zarar vermeden bertaraf etmektir. Akyuvarlar hastalıklara karşı vücudun birincil defans mekanizmasını oluşturur, fakat kronik ve kötü huylu hastalıklara karşı etkisizdir. Bu gibi zamanlarda Lenfositler ikincil defans mekanizmasını oluşturur. Ancak Lenfositler de etkisiz kalırsa, son kale olarak Makrofaj T-hücreleri ortaya çıkar ve bu hücreler aktif hale geldiklerinde kanser hücreleri dahil olmak üzere tüm yabancı organizmaları yok ederler. Ancak bu hücrelerin aktive edilmesi oldukça zordur.

Eğer bağışıklık sistemde bir aksama varsa, vücuda giren tüm bu patojenler hastalıklara neden olur. Bunlarla mücadelede, antibiyotik, anti-viral maddeler ve anti-fungal ilaçlar kullanılabilir ancak bunlar etkili olmakla birlikte her birinin kullanımının yan etkileri vardır. Ayrıca bu ilaçların sürekli tüketimi mikropları mutasyona uğratır ve direnç kazanmalarını sağlar. Kırmızı Reishi mantarı kullanımı bu problemleri elimine eder.



kayıt formu